Geleneksel Türk Okçuluk Alanında İlk Başarılarımız Geldi.

Geleneksel Türk Okçuluk Alanında İlk Başarılarımız Geldi.

Okulumuzda oluşturulan Okçuluk Atölyesinde Beden Eğitimi Öğretmenlerimizin çabası ile amatörce yürütülen Geleneksel Türk Okçuluk çalışmalarında Okul Sporları kapsamında ilde, Küçük Erkekler 1.'lik,Küçük Kızlar 2.''lik ve Yıldız Erkekler Ferdi katılımda Hsyn Emr 1. olurken Y.Emre 3. oldular. Öğrencilerimizin başarısını ve fedakar çabaları dolayısıyla Beden Eğitimi Öğretmenlerimizi tebrik ediyor yolun devamında daha büyük başarılar diliyoruz.

19.03.2024 71

Ata Sporu olan Türk Okçuluğunun tanınması ve yaygınlaşması adına amatörce başlatmış olduğumuz Geleneksel Türk Okçuluk çalışması öğrencilerimizin kadim geleneğimizi, unutulmaya yüz tutmuş okçuluğu tekrar hatırlamaları ve Türk Okçuluğunun okulumuzda hayat bulacak bir iklime kavuşuyor olması bakımından anlamlı.

Ok sadece bir silah olmaktan ibaret değildir. Ok eğitimden spora, yaşam tarzından dünyaya mesaja varıncaya kadar, doğruluğun, dürüstlüğün bir simgesidir. Bir ahlakı esas alan, bir dürüstlüğü esas alan medeniyetin de inşaasıdır.

Okçuluk!

İnsanlık tarihinde ne zamandan itibaren yer edinmeye başladığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, silah olarak “ok”un en eski silahlardan, spor olarak da okçuluğun en eski spor dallarından olduğunu söyleyebiliriz. İnsanoğlunun günümüze kadarki mevcudiyetinde okçuluğun önemi büyüktür. Sayısız insan topluluğu, avlanarak hayatlarını idame etme ve kendilerini düşmanlarından koruyarak nesillerini sürdürme mücadelesini ok sayesinde başarabilmiş iken birçok kavim de okların hedefi olarak tarih sahnesinden çekilmiştir. Okçuluk bizim tarihimizde de önemli bir yer edinmiş, özellikle İslam Tarihinde Uhut Savaşında savaşın özel gündemi olmuştur. Okçuluk hem Türk Tarihinde hem de İslam Tarihinde önemli yer almıştır.

Kültürel bir faaliyet olarak sadece hayatımıza olması gereken faaliyetlerden birisi olarak görmemek lazım okçuluğu.

Okçuluk aynı zamanda var olmamızı sağlayan, asıl kimliğimizi ve varlığımızı anlamlı kılan en temel unsurlardan biri olduğu şuuru ile hareket etmek lazım. Bu sebeple okçuluk; bir seferberlik anlayışıyla ve gayretiyle uygulanmalı! Hayata hâkim olacak faaliyetlerden birisi olacağı inancı ile okçuluk hizmetini okulumuzda başlatmanın sevincini paylaşıyor olmaktan ve ilk derecelerimizin de gelmiş olmasından mutlu olduk.

Dileğimiz okçuluk spor kültürünün sahiplenilmesi, Okul Sporlarında bu dalda daha yüksek başarılar elde edilmesi, olimpiyatlara doğru başarılı okçuların okulumuzdan çıkacak olması temel arzumuzdur.

Okçular Pirimiz dedikleri Sad Bin. Ebu VAKKAS Hazretlerini kendilerine örnek alırlar: Oku yaya takarlar! Gaza Niyetine…

Rasulullah aşkına… YA HAKK der ve elindeki oku öylece hedefe atarlar.

Tek kutuplu bir dünyaya doğru hızla yol alırken milletlerin kendi kültürlerini dünyaya tekrar kazandırmasının çok anlamlı olduğunu söylemeye gerek yok. Ata Sporumuz Güreş gibi Türk Okçuluğu da tekrar canlandırılıp hayata kazandırılması kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması bakımından çok anlamlı. Aynı zamanda Okçuluk hem tanıtım ve turizm bakımından da katma değer kazandıran önemli bir çabadır. Okçuların hattatlıkla da yakın temasının olmasını da aday okçularımızın dikkatlerine sunmayı görev biliyoruz.

Okulumuzda bir çok spor alanının yanında Okçuluk alanında da gayret gösteren Beden Eğitimi Öğretmenlerimize, katılım sağlayan öğrenci ve katkı sunan öğretmenlerimize en kalbi şükran hissi ile…

19-03-202419-03-2024