Karne Sevinci Paylaşıldı.

Karne Sevinci Paylaşıldı.

Bil-En ve Etkinlik Haftası kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 19 Ocak 2024 Tatihinde düzenlenen Kapanış Programı ile I. Dönem Sona erdi. Tören Okul Müdürü İslam ÖZKUL'un konuşmasının ardından, okulda snıflar düzeyinde ilk üçe giren öğrenciler madalya ile,sınav başarısında birinciler belge ile ödüllendirildi.Ayrıca Yıldız Kızlar  Basketbol Turnuva İl Birincileri madalya ve kupalarını teslim aldılar.Mavi Kapak ve Atık Yağ Toplama konusunda aktif olan sınıflar da belgelerini aldılar.Dönemin en heyecanlı tatlı rekabet içerisinde sınıfların temiz tutulması çabasında ve temiz okul olma çabalarında en başarılı sınıflar Okul Aile Birliğince her katta bir sınıf olmak üzere “Baklova” ile ödüllendirildiler.İstiklal Marşı ile tören sona erdi.

20.01.2024 153

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 19 Ocak 2024 Tatihinde düzenlenen Kapanış Programı ile I. Dönem Sona erdi. Törende Okulda snıflar düzeyinde ilk üçe giren öğrenciler madalya ile,sınav başarısında birinciler belge ile ödüllendirildi.Ayrıca Yıldız Kızlar  Basketbol Turnuva İl Birincileri madalya ve kupalarını teslim aldılar.Mavi Kapak ve Atık Yağ Toplama konusunda aktif olan sınıflar da belgelerini aldılar.Dönemin en heyecanlı tatlı rekabet içerisinde sınıfların temiz tutulması çabasında ve temiz okul olma çabalarında en başarılı sınıflar Okul Aile Birliğince her katta bir sınıf olmak üzere “Baklova” ile ödüllendirildiler.İstiklal Marşı ile tören sona erdi.

              Okul Müdürü İslam ÖZKUL I. Dönem Kapanış Programında yaptığı konuşmada;

               “Değerli öğretmen arkadaşlarım, Kıymetli veliler, Sevgili öğrenciler,

              2023- 2024 Eğitim –  Öğretim yılının I. Dönem Kapanış Programına hepiniz hoşgeldiniz.

              11 Eylül 2023 Tarihinde başladığımız dönemi yaklaşık dört aylık bir çalışmanın sonunda, bugün, 19 Şubat 2024 tarihinde Birinci Dönemi yapacağımız törenle kapatıyoruz.

              Bu süreç içinde Müdür Yardımcısından Öğretmenine; Okul Aile Birliğinden Hizmetlisine, Kamu ve Sivil Kurum Kuruluş Temsilciliklerinden Gönüllü velilerimize, adını dahi bilmediğimiz dedenin ninenin duasında ve emeğinde biz varız! Okulumuzun başarısı ile eşdeğer tutulan öğrencilerimizin başarısı için bildiklerimizden çok bilmediklerimiz var. Anne,baba,eş dost kardeş....Sizlerin başarısı için gayretteler ve duadalar! Hepsine,her bir paydaşımıza ayrı ayrı, katkıları ve katılımları dolayısı ile huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

               Her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Siz öğrenciler, bu dönemin sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede diğer döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız.

                Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz. Şunu unutmayın, notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz. Tatili Aktif Dinlenme gerçekleştirerek eksikliklerinizi gidereceğinize inanıyorum. Unutmayalım ki; “İnsan suya düştüğü için boğulmaz;Sudan çıkmadığı için boğulur.”

                Velilerimize mesajımız; Karneler, çocukların nasıl bir insan olduğunu değil, onların okuldaki performanslarının göstergeleridir. Çocuklarınızın karnedeki başarısızlıklarını sorun haline getirmeyin! Başarılarını da abartmayın! Karne bir sonuçtur. Bu sonuca nasıl varıldığını düşünün,değerlendirin. Az başarılı olan öğrencilerimize kızmak, küsmek, çözüm değildir. Çözüm, öğrencinizle birlikte durum değerlendirmesi yaparak tedbir almaktır. Bugün karnede kırıkları olan öğrencinin psikolojik olarak zayıf olduğu bir gündür. Onlara destek olmanız en doğru olandır.

               Sevgili çocuklar;2023-2024 Öğretim yılında ilçemizde her yönünüzle okulumuzu öncü okul,önde okul yapma adına yarıştınız.Cumhuriyetin 100. Yıl Aşkına gayretimiz güzel oldu.29 Ekim Etkinlikleri ve Belirlii Gün ve Haftalar kapsamında yapılan çalışmalar kaliteli ve güzel oldu. Resim ve şiir yarışmalarında dereceler aldınız. Yıldız Kızlar Basketbol İl Birinciliği,Küçükler Kız Voleybol İl ikinciliği,Yıldız Kıllar Voleybolda İl Üçüncülüğü,Güreşte 9/8 öğrencimizin İl Birinciiliği,Tekvando ve diğer spor dallarında başarılı katılım... Bilim Şenliği,Liseleri Tanıtım Gezisi,Oryantring,Hayvan Barınak ziyareti  gibi yakın çevre gezileri,Resim ve Tasarım Sergi Çalışması,Rehberlik Servisi ve Mesleki Rehberlik Eğitimleri,Bilgi Yarışmaları, Münazara...Çedes Kulübü ile Yardımlaşma,İyilikte seferber olma,E-Twınıng Projesine katılım,Dilimizin Zenginlikleri Proje çalışmaları,Bil-En Proje Çalışmaları ile renkli bir dönem yaşadık.Ders başarısı konusunda üst düzeyde performansınızı göstererek 850 öğrencimizin 476’sı Takdir,143’ü Teşekkür Belgesi alarak başarıyı taçlandırdınız. Kurslara katılımla kendinizi bir üste taşıma gayretinde bulundunuz.

               İdare ve Öğretmenlerimizin Temiz Okul-Güvenli Okul-Sağlıklı Okul çabalarına sahip çıktınız. Sınıflarınızı temiz tutma konusunda tatlı rekabetiniz,3 çeşit sıcak yemekle abur cuburdan uzak sağlıklı beslenmedeki duyarlılığınız, güvenlik konusunda Kermes çabanız ile Güvenlik filesinin sağlanması,Güvenlik kamera sayısının artırılması,Bocce Oyun Alanları,Dart Spor Alanı ce Okçuluk Spor Alanlarının Oluşturulması...Velilerimizin sınıfların boyama konusunda desteği... Mescit alanları ve Çok Amaçlı Salon iyileştirme çabaları.... Mavi Kapak-Atık Yağ Toplama çalışmalarınız..Sizlerle sizin için çabalarımız duyarlılığınız ile,sahiplenmenizle güzel oldu.  Aferin size, Tebrikler size! Teşekkürler öğretmen ve velilerimize.

Her şeye rağmen size şunu da demeden edemeyeceğim; Hala potansiyel başarımızı yakalayamadık! Sizin başarınız bu kadarla sınırlı kalamaz… Kalmamalı da… Sizden isteğim tatili fırsata çevirip II. döneme hazırlıklı gelerek potansiyel başarımızı yakalayıp kendimizle yarıştığımızın farkına varmanızı istiyorum.Bozüyükte kendinizi diğer okullarla değil kendinizle ölçecek nitelikte olabiliriz.Bunu yakalayalım.

                Başarı birden çok faktöre bağlıdır. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma,Planlı Çalışma,Kendine Ulaşabilir Hedef Koyma ve Kararlı Olma zorunluluğu vardır.Bu faktörlerin hepsi bir arada olunca başarı kaçınılmaz olmaktadır.Başarmanın en önemli öğesi belki de “Kendine Güven” meselesidir. Bu arada KENDİNE GÜVEN derken kendinizi gözünüzde büyütmeniz anlaşılmasın. Kendinizi gözünüzde büyütmeyin!Bırakın başkaları gözünde büyütsün sizi!

               Mütevazı olun! Her daim sosyal olun, Selam veren-alan, hal hatır soran olun her daim. Her şeyi bilip selam sabah bilmeyen insandan ne hayır gelir? İletişim kurun çevrenizle!Büyükleri sayan,küçükleri seven olun!Bilimin peşinde koşan,geleceğini şimdiden planlayan,doğaya ve çevreye duyarlı insan olmaya gayret gösterin.Yaşamak için değil;değerlerinizi yaşamak ve yaşatmak için yaşayın!

                Burdan bir selam gönderiyorum son dönem şehitlerimize.Burda binler Mehmet de sırasını beklemekte diyorum. Yaşamımız için yaşamlarından geçen son dönem şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

               Bizim için sizler değerlisiniz! Bayraklaşan değerlerimiz sizlersiniz. Hepiniz kıymetlisiniz. Her şeye rağmen “Ağaç dalları ile gürdür” sözünü şiar edindik! Sizlerden bir kişiyi bile kaybetmemeyi en büyük başarımız saydık!

Misyonumuz milli ve manevi değerleri ile bütünleşik, bulunduğu yerde ve bölgede öncü ve önde kurum olmaktır.

Yeter ki siz de kendinize güvenin!Azimli olun, gevşemeyin, öğretmenlerinizin sizler için açtığı bu yolda durmadan yürüyün! Hedefe kilitlenen ok misali;Sizler Bozüyük’te tarih yazan, eğitimde Fark ortaya koyan bir okulun öğrencileri olarak yarın istediğiniz yerde olacaksınız.

Türkiye’nin ilk Uzay yolcusu ALPER GEZERAVCI’ya da selam ediyor nice ALPERLER burdan yola çıktı geliyor diyorum.

Sizleri Okul Müdürünüz olarak kocamn alkışlıyorum.Sizlerden de kendinizi,öğretmen ve velilerinizi kocaman bir alkışla ödüllendirmenizi rica ediyorum.

Bu düşünceler içinde,emek veren, katkı sunan, katılımda bulunan tüm paydaşlara şükranlarımı arz  ediyor hepinize iyi tatliller diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle…” dedi.

20-01-2024 

20-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-2024

20-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-2024