Nice Yüz Yıllara... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Nice Yüz Yıllara... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

100 Yllık Cumhuriyet tecrübemiz ile nice yüzyıllara kök salmanın...

Yüzyılları aşan,aleme nizam verme aşkı ile yarınlara ümitle bakan Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdi olmanın heyecanı ile,

Kurucu Meclisi ve seferlik neslini, bizi bu güne taşımaları dolayısı ile sevgi,saygı,muhabbet ve rahmetle anarken milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun. Nice Yüzyıllara... 

29.10.2023 77

29 EKİM 2023

CUMHURİYET BAYRAMI,BAYRAMIN 100. YILI KUTLU OLSUN.

 Saygıdeğer öğretmenlerimiz, Sevgili öğrenciler,Kıymetli Velilerimiz;

Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutladığımız böylesi büyük bir günde, sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları, vatan savunmasında tüm varlıkları ile mücadele eden kahraman şehit ve gazilerimizin önlerinde saygı ve minnetle eğiliyorum.

Bu büyük ve anlamlı günde milletimizin uygar dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyete, cumhuriyetin kurucusu M. Kemal Atatürk’e, bağımsız ve özgür bir yurda, ülkesini seven ve onu yaşatmayı, korumayı amaç edinen kuşaklara sahip olmanın gururunu ve heyecanını yaşamanın mutluluğu içerisindeyim.

29 Ekim!

Sıradan bir gün değil!

Kocaman bir tarih,

Kocaman bir geçmiş,

Kocaman bir geleceğe kurgulanış!...

29 Ekim: Büyük bir gün!

 

Devletimizin en büyük günü!  Yokluktan, yoksulluktan çıkış! Yeniden diriliş, yeniden varoluş…

Milli karakterin şahlanışı ile milli egemenliğin hakim oluşu… Özgürlük ve bağımsızlığın adıdır cumhuriyet!

 

Bugün tarihi bir gün!

 

Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele bu sefer birliğimizi, dirliğimizi, sevimizi-saadetimizi gösterme günüdür bugün. 

 

Bugün: Cumhuriyetimizi kuranlara şükran hislerimizi ifade etme günüdür.

 

29 Ekim'in, Türk milletinin istiklal ve istikbal yolunda verdiği kurtuluş mücadelesinin millet egemenliğiyle taçlandığı kutlu bir gündür, bugün!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun!

"Büyük bir gururla kutladığımız Cumhuriyetimiz 100 yıllık tarihiyle bizlere, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişini ve bu topraklar üzerinde söylenecek sözlerinin bitmediğini göstermiştir.100 yıllık süreç gen Cumhuriyetin kök saldığı ve bundan sonra da gövde,dal ile varlığını tüm dünyaya güçlü bir şekilde hissettireceği yeni bir yüzyıla hazır olduğunun da ifadesidir.

1071 Malazgirt’ten girdik, buraya yurt dedik! Bedel ise bedelini ödedik! Hesabına gelmeyenlere bir bilet de 9 Eylülde kestik! Yetmedi 15 Temmuz da da destan yazdık. Yurdun dört bir yanında hala terör belası ile de canlarımızı veriyor ve yeniden diriliyor  ve yeniden şahlanıyoruz.

                1923'ten bugüne kadar milletin, karşılaştığı sorunları birlik ve beraberliğinden ödün vermeden Cumhuriyetin kazanımlarıyla aşmayı başardığını, millet iradesine ters düşen her türlü adımın Türk milleti tarafından bertaraf edildiğini görüyor ve gelecek adına daha da ümitleniyoruz.

                Kıymetli Öğretmenlerim ve Sevgili Öğrencier,

                      Şuna tüm kalbimle inanıyorum:29 Ekim 1923'te kurulan ve sürekli ilerleyen Türkiye Cumhuriyetinin istikbal yürüyüşü sonsuza dek devam edecek! "Cumhuriyetimizin teminatı nesillerimiz ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracak ve milli iradesiyle bu topraklardaki sedasını daima duyuracaktır.

Samsun’dan başlayan bu destansı diriliş mucizesi, tarihin en güç işi sömürgeciliğin pençesinden kurtulmayla sonuçlanmış ve bugünkü modern devlet şeklini almıştır.

Türk Milleti, Cumhuriyetle teba olmaktan çıkmış, yurttaş konumuna yükselmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olarak, ulusal egemenliğin kaynağı durumuna gelmiştir.

Cumhuriyet İdaresi herkesi kucaklamış, tüm yurttaşlara eşit haklar tanımış, temel haklar ve özgürlükler güvence altına alınmış, çağdaş hukuk düzeni kurulmuş, devlet ve toplum yapısındaki çağdışlılığa son verecek yapılanmalar hızla hayata geçirilmiştir. Böyle yüksek bilince ulaşan, yurttaş olmanın erdemini yaşayan, uygar dünyanın değerleriyle tanışan Türk çocukları ülkesinin yarınlarını inşaya koyulmuşlar ve tüm dünyayı hayretler içinde bırakan bir dönüşümü gerçekleştirmişlerdir.

Egemenliğin kayıtsız milletin olduğu bu yeni yönetim biçimi Türk Milletini güvenli ve sağlam bir gelecek yoluna koyduğu gibi asıl düşüncelerde yarattığı güven itibariyle yeni bir yaşamı milletimize müjdelemişlerdir

Türk Milleti Cumhuriyet ile çağdaş olmanın gururunu tatmış, bu gurur sayesinde bölgesinin ve dünyanın önemli devletlerinden biri haline gelmiştir. Türkiye cumhuriyeti köklü, büyük güçlü bir devlettir. Sağladığı başarılar yalnız Türk Milleti için değil, bütünüyle uygarlık için parlak bir örnektir. Bizler Cumhuriyetimizi yaşatmaya ant içmiş, Cumhuriyet aşıkları olarak,ülkemizin en büyük güvencesi olmaya devam edeceğiz. Bu Cumhuriyeti kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bağımsızlık uğruna büyük bedeller ödeyen milletimize borcumuzdur.

Bugün tüm Türk Milleti Atamıza, biz yalnız yiğitlikte ve savaşçılıkta değil, fikirde ve uygarlıkta da insanlığın şerefiyiz. Belleğimizdeki binlerce ve binlerce yılın anısını taşıyan tarih ve uygarlık safında layık olduğumuz yeri bize gösteriyor. Oraya yürüyüp yükseleceğiz. Bu bizim için hem bir hak, hem de bir ödevdir. Bu hedef 100 yıldır değişmedi ve bizler gösterilen hedefin değiştirilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Gazi Paşa ve arkadaşlarının attığı temellerin, koyduğu ilkelerin, gösterdiği hedeflerin isabeti bugüne kadar defalarca teyit edilmiştir. Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Türk milletinin bekasının ve milletler camiası içinde hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi cumhuriyettir. Batan bir imparatorluğun külleri arasından, kanla irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün Türkiye’nin dört bir yanında meydanlar haklı bir gururla “biz bir milletiz” diye haykırmaktadır.

Cumhuriyetin yüzüncü yılındayız. Bugün tarih yepyeni oluşumlara gebedir. Yepyeni aksiyonların zembereği kurulmaktadır. Dağ başı yine dumanlıdır. Aslan payına yine aslan olmayanlar taliptir.

Tarihin bu gündönümü çağında, birliğimizi-dirliğimizi, sevimizi-saadetimizi çekemeyen şer güçler, yine memleket semalarının berrak görünümünü bozmak için uğraşmaktadır.

Her ağacın kurdunun özünden olduğu gerçeğini iyi bilenler, bizi bize düşürmek için elinden geleni ardına koymamaktadır. Çağdaş bir toplum olma yolundaki koşumuza çelmeler takılmaya çalışılmaktadır.

Vakit bütün dünyaya yepyeni bir müjdenin haykırılma vaktidir. Vakit fevkalade güzelliklerin kozasının örülme vaktidir. Vakit yepyeni ufuklara doğru atların eyerlenme vaktidir. Vakit dalları kökleriyle buluşturma vaktidir. Vakit akıl ile, adap ile, ahlak ile, adalet ile, aşk ile muasır medeniyet sürecini aşma vaktidir.

Vakih, yüzüncü yılda ikinci defa tekrarlanacak mucizede bu güzel beldenin katkı ve katılımını azamiye çıkarma vaktidir. Vakit 2023’te, Cumhuriyetimizin 100. Yılında: Vakit bir olma birlik olma vaktidir.

Bugün şehitlerimizi, gazilerimizi, o acılı günlerin ardından, o sefaletin, o viraneliğin içinden ilelebet payidar kalacak, devletimizi kuranları şükranla anıyoruz.

Bugün bu meydandayız. Memleket toprağına meydan meydan Cumhuriyet mühürleri vuruyoruz. Bu meydanlardan meydan okuyoruz. Ne Faşist ne dinci terör örgütleri, Ne PKK,Fetö-Etö…Ne ekonomik saldırılar,ne de diğerleri…Yedi düvele haddini bildiren ecdadın torunları olarak buradayız, dimdik ve ayaktayız.

 

Destanın şanlı oğlu Oğuz biziz,

Çaldıranı toz eden Yavuz biziz,

Malazgirt biziz,

Atilla,Alparslan,Atatürk biziz!

Yürüdük tankların tam üzerine,

Çocuklar rahat olun, Temmuz biziz.

Şanlı bayrak elde gider hainin üstüne,

Ya kuzgun leşe der, ya devlet başa,

Millet bir oldukça yok telaşa,

Çocuklar rahat olun Temmuz biziz,

Ocak biz, Ağustos biziz, tezek biz, köz biziz…

Biz vatan, bu vatan biziz!

Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun.

İkinci yüzyılda misakı milli hedefimizin gerçekleşmesi arzusuyla var olsun "devleti ebed müddet".

Kurucu kadroya, şehit ve gazilerimize, emek verenlere minnet borçluyuz.

"Türk devletsiz olmaz."

Bayramınızı bu duygularla tebrik eder, dünya durdukça bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diler, sevgi ve saygılar sunarım.

İSLAM ÖZKUL 

OKUL MÜDÜRÜ