Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

2022-2023 Eğitim Öğreim Yılı Okul Aile Birlği Başkanımız Dilek AKGÜL ÖZBEK ve Başkan Yardımcımız Tülay ÇOLAK Üç dönem başarılı bir Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu üyeliği sonrası yeni seçilecek yönetime başarılar dileyerek görevi yeni yönetime devrettiler.

Okulumuzun her türlü iş ve işleyişinde pozitif görev alan Dilek Başkan, Tülay Hanım ve ekibine üç yıllık süreçte,az zamanda çok iş ve huzurlu bir ayrılış ile veda ettiler.Okul idaresi olarak yeni sürecin kendilerine hayırlı olmasını diliyoruz.Bu gidişi gidiş olarak görmediğimizi,yeniden başlamak olarak gördüğümüzü belirterek Yeni Okul Aile Birliği  Yönetim Kuruluna da başarılar diliyoruz vesselam. 

26.10.2023 115

 

OKUL MÜDÜRÜ İSLAM ÖZKUL'un OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL KONUŞMASI

"Sayın Divan Başkanım ve kıymetli üyeler, saygıdeğer velilerimiz, değerli öğretmen arkadaşlarım,

2023/2024 Eğitim Öğretim yılı Okul-Aile Birliği Genel Kurul toplantısını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Okulumuz adına hepinize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum.

Okul Aile Birliğimizin destekleri ile okulumuzun fiziki durumu, öğretmen açığı durumu, araç gereç durumu konusunda birçok ihtiyaçlarımızı tamamladık. Sizlerin destekleri ile okul girişinden içerisinde sınıf boyası, sıva dökülmeleri, genel temizlik konusunda duyarlılığımız, sağlıklı beslenme konusunda gayretimiz vb… Kısaca az zamanda çok iş yaparak okulumuzu eğitim öğretime hazırladık.

Malumunuz; Okul Aile Birlikleri okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula maddi katkılar sağlamak üzere kurulur.

Değerli veliler sizler genel kurulun üyelerisiniz. Bugün burada Genel Kurul toplantısı yapacağız. Sizlerin bu toplantıdaki görevleri, her yıl ekim ayında yenilenen Okul-Aile Birliği Yönetim Kurulunu ve Denetim Kurulunu seçmek. Bu kurulların çalışmalarını görmek, bu çalışmaları ibra etmek, okul ihtiyaçlarımızı tespit etmek, yeni taslak bütçe üzerinde görüşmek, sizlerin okuldan beklentilerinizin neler olduğunu öğrenmektir.

Okulumuzun 840 öğrencisi mevcut. Salonda yaklaşık 200 veli var. Sizler iş güç ve hayatın çeşitli meşakkatleri içinden sıyrılıp geldiniz. Eğitim adına çocuğunuzun eğitimi adına bu duyarlılığı gösterdiniz. Bu davranışınız sebebi ile sizleri tebrik ediyor ve yine sizlere çok ama çok teşekkür ediyorum.

Bu konuda okul veli diyalogunu daha da artırmamız gerekli kanaatindeyim.

Değerli veliler, geçen yıl görev verdiğiniz Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu üyeleri velilerimizle uyum içinde çok güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Okul Kermes çalışması, Güvenlik Filesi ile okulumuzun daha güvenli okul olması gayretleri Okul Aile Birliğimizin güzel işlere imza attığının göstergesidir. Bir kaş örnek bile Okul Aile Birliğimizin okulumuz adına,öğrencilerimiz adına bir çok güzellikleri sağladığı gibi daha da büyük güzelliklere vesile olacağına inancım tamdır.

Dilek AKGÜL ÖZBEK  Hanım ve Ekibine, Onlara bir daha teşekkür, tekrar teşekkür ediyorum. Onlar bu hizmet yarışını yeni üyelere devredecekler.

Bu vesile ile,

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu ve Sınıf Veli Temsilcilerimize kocaman alkış istiyorum. Çok çalıştılar, teşekkürü hak da ettiler. Başkan ve yardımcımız üç dönemi tamamladığından yeni dönemde Yönetim Kurulu üyesi yönetmelik gereği olamayacaklar. Kendilerine her biriniz adına çok çok teşekkürler.

Okulumuzun girişteki tabelasını okulumuza kazandıran İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Servet ÇETİNKAYA’ya, Gece ve gündüz okul güvenliğimizin sağlanmasında İlçe Emniyet Müdürümüz Orhan BOZDEMİR’e,Okulumuz idareci,öğretmen ve yardımcı personellerine,,Halkeğitim Müdürümüz Levent SUSAM’a,Okul Müdürlerimize, okulumuza ilk geldiğimde ihtiyaç hissettiğimiz Bayrak ve Atatürk Posterini bir cümlemizle hemen hallederiz Hocam diyen,Yönetim Kurulumuza,bayrağı ve Atatürk Posterini temin eden başkanımızın  ablası Eğitim Gönüllümüz Melek MALKOÇ'’a, ,6 Adet Kırlangıç Bayrak desteği, Atatürk Büstü tamiri ve okulun dış yüzeyinin tozunun alınması konusunda ve araç desteği ile Belediye Başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve Pazaryerinden gelmiş olmanın hissiyatı ile hassaten de Belediye Başkan Yardımcımıza Ali ŞAHİNOĞLU’na teşekkürler.

İlk geldiğimizde girişteki duvar sıvalarının dökülmesinin oluşturacağı tehlikeyi gideren, okulumuza sevgi bağı ve manevi bağ oluşturan ve dertlerimizi dinlemek zorunda bıraktığımız Bien Seramik Müdürümüz Nevrettin ŞENYAYLA başta olmak üzere,Bien Seramik Mali İşler ve Proje Müdürü Ahmet NAMAL abimize ,Eren Kırtasiye sahibi Muharrem AKMAN’a,Boya isteğimizi parasız boya mı olur demeden bizleri destekleyen Kaçar İnşaat Temsilcisi Cengiz KAÇAR’a,Mescit alanlarımızın toparlanmasında katkıları ile Barış DECOR sahibi Barış ÇİFTÇİ’ye,Okul Kantin İşletmecimiz Rıdvan YILMAZ’a ve Yaşar ÇAKIR abimize,,Boyacı Rıdvan ve Kadir ustalarımız ile,Çeşmeci Ahmet abimize çok teşekkürler. Botçe spor alanı yapımında iki kamyon kum desteği ile velimiz Salih KONCA’ya duyarlılığı dolayısı ile teşekkürler. Yine gelmiş olduğum okulun boya,yazıcı,Atatürk Büstüne yazı desteği ve Geleneksel Türk Okçuluk Malzemeleri konusundaki katkısı dolayısı ile Pazaryeri Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu Müdür Vekilimiz Hasret KILIÇ ÖZTÜRK’e de destekleri dolayısı ile çok teşekkürler.

Daha bir çok isim eklemem gerek. Kimi velimiz Okul Aile Birliği hesabına bilgimiz olmadan ismim duyulmasın diyerekten destekleri olanlara da hasseten teşekkürler. Biz okulun,okul sizin değerli veliler.Az ya da çok geleceğimizin teminatı çocuklarımızı özel atmosferlerle buluşturmak kaliteli ve karakterli bireyler yapmak emek istiyor,aşk istiyor,ilgi bekliyor.

Burada çok şanslıyız. Çok duyarlı bir veli profiline sahibiz. Bu sinerji artarak devam etsin dileğim.

 

Değerli veliler yapılan işler yeterli mi? Elbette yeterli değil. Daima en iyisini en güzelini,çocuklarımıza en yararlısını yapmak amacımız ve görevimizdir.

Okulumuzun bir vizyonu vardır. Nedir bu vizyonumuz?

Çağdaş eğitim ve disiplin anlayışı ile ilde ve bölgede akademik ve sosyal alanlarda öncü bir kurum, önde bir kurum olmaktır.

Vizyonu olmayan bir kurumdan başarı beklenemez. Bu vizyonu gerçekleştirmek için hep beraber el ele vererek çalışmalıyız.

Misyonumuz; Milli kültürümüzü ve Atatürk ilkelerini evrensel bir bakışla bütünleştirebilen, bireysel farklılıkları dikkate alarak kendini ve toplumunu sürekli geliştiren, değişime açık, kendisiyle barışık, sağlıklı güven duygusu ve öz denetimi gelişmiş, ilişkilerinde dürüst ve hoşgörülü, kendisi ve dünya geleceği için sorumluluk almaya hazır bireyler yetiştirmektir.

                Mevcut halimiz bu misyon ve vizyonu yakalamak adına daha da iyileştirilebilir alanlarımız var. Bakın mevcut toplantı yaptığımız salon… Çok güzel ama bakıma ihtiyacı var,rutubet var,akıntıların kesilmesi lazım vs. Yeni yönetimle ilk işimiz buradan başlamak olacak,burayı daha yaşanılabilir salon kılacağız inşaALllah.

Sizlerden ricam DEVAM-DEVAMSIZLIK ve DİSİPLİN DURUMU ve BAŞARI odaklı olmada, SOSYAL alanda var olmada öğretmenlerimize destek olmanızdır.Bu durum hem kendi çocuğumuz hem de tüm  öğrencileri ilgilendirmektedir.

İyilik de kötülük de bulaşıcıdır. Sevgide,ilgide,sosyal ve akademik alanda insanca olmak için çabamızı artıralım. Okulumuzu biraz evimiz,evimizi de biraz okulumuz yaparak yarınlara güvenle bakalım.

Değerli veliler; hepimizin çocuğu en değerli varlığımızdır. Hepimiz çocuklarımız için varız.Kipri bile yavrusunu pamuk tüylüm diye severmiş.Ancak,Her çocuğun bireysel farklılıkları vardır.Lütfen onları başarılı öğrencilerle,komşu çocuklarıyla kıyaslamayalım.Yapılan araştırmalara göre çocuklarımızın hiç hoşlanmadığı

durum, başkaları ile kıyaslanmakmış. Her öğrencinin başarısının yada başarılı olduğu alanlar farklı olabileceği ve onlardan yeteneklerinin üstünde başarı beklemenin yanlış olduğunu bilmemiz gerekiyor. Buna göre çocuklarımızı anlayışla karşılar ve desteklersek onlar daha başarılı olacaktır. Eğitim işi gerçekten sabır işidir. Bir düşünelim. Ana sınıfından başlarsak, ilköğretimde geçen süre 8 yıl,orta öğretimde 4 yıl,üniversitede 4-5 yıl .18-20 yıldan sonra verilen eğitimin sonucunu göreceğiz.

Çinliler BAMBU diye bir bitki yetiştirirlermiş. Bambu tohumunu toprağa ekip, gübreleyip sulama yaparlarmış. Tohumda bir yılın sonunda en ufacık bir hareket bile olmazmış. İkinci yıl yine sulama gübreleme işine devam ederlermiş. yine filiz verme yok ve üçüncü, dördüncü yılı da böyle emek vererek geçirirlermiş mutlu sonu bekleyerek; ama beşinci yılın sonunda sadece ve sadece 6 hafta içinde, bambu tam 27 metreye ulaşıverirmiş. Bakar mısınız şu sabra ve ödüle. İşte eğitim de buna benzer. Allah hepimize sabırlar versin. İnşallah çocuklarımızın eğitim süreci ve sonucu Çinlilerin yaşadığı mutluluktan daha çok olur.

Son Milli Eğitim Bakanımız Ziya SELÇUK der ki: “Biz insan yetiştirmeliyiz, beşer değil! “ der. Anlamı büyük…

                Yapmak İstediklerimiz;

MELİHAERCAN ORTAOKULU, Öncü olacak.

Mazaret değil çözüm üretecek.

Velisi de buna ortak olacak. Ortaklık mutlaka bir bedel gerektirir. maddi veya manevi…

Siz varsanız biz de varız.

Neye; Çocuklarınız için çile çekmeye…

Neye: Yaşamak için yaşatmaya talibiz.

Unutmayın kıymetli veliler siz varsanız biz de varız… Siz buradasınız ki biz buradayız. Öyleyse elbirliği ile güzel günlere ve yeni başarılara vire Bismillah diyelim.

Bu duygularla hepinize teşekkür eder saygılar sunarım.

Saygılarımla.  "

                     25 EKİM 2023                    İslam ÖZKUL                     Okul Müdürü

 

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

BOZÜYÜK MELİHA ERCAN ORTAOKULU

OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU

BAŞKAN                   : EMEL KARALI

BAŞKAN YARDIMCISI: VİCDAN GAGA

MUHASİP                  : NURCN DEDELİ

SEKRETER                 :VİLDAN YAVAŞ

ÜYE                           :FİLİZ TOPAL

 

DENETİM KURULU:

SALİM AÇIKGÖZ

FATİH SÖNMEZ

 

 

26-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-202326-10-2023