Sosyal Sorumluluk Projelerimiz Başlıyor!

Sosyal Sorumluluk Projelerimiz Başlıyor!

Kendi sorumluluğunu bilen insanların omuzlarındadır gelecek! Sadece kendini düşünen bencil bireyler değil,sorumluluk alan,çevresine duyarlı kalibreli ve karakterli bireyler için...

Sorumluluk projeleri ile yarınlara umut,geleceği inşa sürecine şimdiden başlama fırsatı yakalama imkanı sunan anlamlı birkaç meşguliyet ile Sosyal Sorumluluk Projelerimizi önemsiyor ve öğrencilerimizi teşvik ediyoruz.

11.10.2023 91

´´DÖNEMİN EN TEMİZ SINIFI´´ PROJESİ BAŞLIYOR

Öğrencilerimize ´Temiz Okul, Temiz Sınıf´ sloganıyla çevreye karşı duyarlı olmalarını sağlamak, temizliğin önemini kavratmak ve daha sağlıklı bir ortamda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmeleri için "Dönemin En Temiz Sınıfı" belirlenecek.  Projemiz 09.10.2023 tarihinde, oluşturulan komisyonca "Haftanın En Temiz Sınıfı" belirlenerek başlanacak olup her hafta değerlendirme süreci devam edecektir.

Aşağıda sınıfların dikkat etmesi gereken hususlar sıralanmıştır. Her gün sorumlu komisyon tarafından sınıflar gezilerek bu hususların yapılma durumlarına bakılacaktır. Haftanın sonunda en temiz sınıf seçilecek ve ´´Haftanın En Temiz Sınıfı´´unvanı ile ödüllendirilip, En Temiz Sınıf Logosu  1 hafta boyunca okul ve sınıf panosunda/kapısında gösterilecektir.

Her hafta her kattaki sınıfların günlük takibi yapılacak olup her katta ayrı ayrı haftanın en temiz sınıfı belirlenecek olup dönem sonunda haftalık olarak en fazla seçilen sınıf kat birincisi olacaktır. Kat birincisi olan sınıflar dönem sonunda Okul Aile Birliğimizce  "Baklava" ile ödüllendirilecektir.

     

Haftanın En Temiz Sınıfı Projesinde Sınıfların Dikkat Edeceği Hususlar:

 

1-Sınıf panoların düzeni

2-Öğretmen masasının düzeni

3-Sınıf dolabının,sıra gözlerinin üst ve alt kısımlarının temizliği,tertip ve düzeni

4-Öğrenci davranışları (temizlik-okul düzenine uyum)

5-Sınıf zemininin temizliği

6-Çöp kutusu ve etrafının düzeni

7-Sınıfın havalandırılması

8-Yazı tahtasının düzen ve temizliği

9-Duvarların temizliği ve perde düzeni

10-Sıraların düzeni.

Her alan 10 puan olup tüm sınıflarımıza başarılar diliyoruz.

 

GERİDÖNÜŞÜM PROJEMİZ YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK!

Atık!

Çöp Değildir!

Evde, çevrenizde...

Duyarlılığınız eğitime katkı olacaktır. Evde çevrede bulunan atık kağıt ürünleri okulumuz deposunda toplayarak geri dönüşüme kazandırarak milli servetin israf olmamasına öncülük ediyoruz. Yılsonuna kadar bu konuda duyarlılığımızı sürdürüyoruz.

 

MAVİ KAPAK PROJESİ DÖNEM SONUNA KADAR DEVAM EDECEK!

ALTI ÜSTÜ BİR KAPAK! deyip geçmeden bir gönle dokunabilme çabası içerisinde olacağız. Bir engellimize ulaşmak, onun derdine derman olmak sevinci yaşamak istiyoruz. Fen Bilgisi öğretmenlerimiz koordinesi ile süreci takip edeceğiz.

 

ATIK YAĞ ve ATIK PİL Toplama çalışmamız da çevre duyarlılığımızın çocuklarımıza kazandırılmasında önemli bir çalışma.

 

OYUNCAK PAYLAŞIMI ile minik kalplere dokunmak da özel bir duygu yaşatacak diğer bir projemiz.

Sosyal sorumluluk içerisinde yetişecek olan öğrencilerimize başlatılan ve sürdürülen projelere katılımlarının teşvik edilmesi, yüreklendirilmeleri yarına dair bizlerin geleceğimize umutla bakmasına kapı aralayacak olup tüm paydaşların katkı ve katılımlarını bekliyor amaç hasıl olsun dileği ile...

 11-10-202311-10-202311-10-202311-10-2023